Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitimi’’ Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından yürütülen “Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitimi”  Projesi’nin açılış toplantısı 06 Eylül 2018 tarihinde Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

"Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitimi" Projesi Açılış Toplantısı, Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Dilek DÜLGER ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Semih Dinçer YETİŞ’in açılış konuşmalarıyla başladı. Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Dilek DÜLGER proje kapsamında gerçekleşecek olan eğitim faaliyetleri ve Proje’nin gerçekleştirilmesiyle elde edilen kazanımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ( TÜRAVAK) Başkanı Av. Mustafa Kemal HAKİMOĞLU proje kapsamında yapılacak olan eğitimin önemine vurgu yaptı ve İlk kez eğitimin 5 avukat ve hekim birlikteliği olan bir ekip tarafından sunulacağını belirtti.

Proje Yazarı ve Yürütücüsü Nurhan KELEŞ Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitim programı hakkında bilgi vermiş; hastane personelinden oluşan 16 kişilik multibranş hedef grup “ Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitimi” alacağını ve Eğitim programının en önemli özelliğinin; İlk kez hekimler ve sağlık profesyonelleri kendi içinden kendi tarafını tam bilen hekim hukukçu avukatlardan sağlık hukuku eğitimi alacaklarını belirtti.

• IMAG1754.jpg
  • IMAG1756.jpg