Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitim Projesi Sona Erdi

Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından yürütülen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitim  Projesi”nin kapanış toplantısı Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan Ünal’ında katılımıyla gerçekleşti.

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi’nin yürüttüğü “Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitimi Projesi”nin kapanış toplantısı 19 Eylül 2018 tarihinde Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği programa, Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan ÜNAL, Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden;  Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Semih Dinçer YETİŞ, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Mehmet TAHİROĞLU, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Fazıl İNAN,  Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanları Mehmet Fatih TÜRKER , Ahmet ARVAS , Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ( TÜRAVAK) Başkanı Av. Mustafa Kemal HAKİMOĞLU ile  Başkan Yardımcısı Av. Kaya YELEK, Ulus Devlet Hastanesi Başhekimimiz Uzm.Dr. Doğan AKDOĞAN,S.B.Ü.Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Prof.Dr. Selim Selçuk ÇOMOĞLU,Karapürçek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimimimiz Dt.Ferda SÖZEN, S.B.Ü Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Belkız Berna KÜLAH katıldılar.

Sağlık Çalışanları ve Hasta Yönünden Sağlık Hukukuna Bütüncül Yaklaşım Eğitim Projesi Kapanış Toplantısı Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER ile İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan Ünal’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimimiz Dr.Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER proje sürecini ve eğitim faaliyetinin sonucunda üretilen temel çıktıları özetlerken,  Ankara İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Özkan Ünal “Sağlık Hukuku” eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme uzmanı Mehmet Fatih Türker ise Ankara Kalkınma Ajansının desteklemiş olduğu projelere vurgu yaparak, Teknik Destek projelerinin kamu kurum kuruluşları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini arttırmaya yönelik verilen eğitimler olduğunun altını çizdi.

Türkiye Avukatları Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ( TÜRAVAK) Başkanı Av. Mustafa Kemal HAKİMOĞLU proje kapsamında yapılan eğitimin önemine vurgu yaptı ve İlk kez eğitimin 5 avukat ve hekim birlikteliği olan bir ekip tarafından sunulduğunu ve Eğitim kadrosunun tamamının Avukat- Hekimlerden oluştuğunu, eğitimin bu yönüyle de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

Proje Yazarı ve Yürütücüsü Nurhan KELEŞ tarafından eğitim programı,  projenin amacı,  hedefleri ve proje çıktılarının aktarıldığı sunum gerçekleştirildi. Hastane personeli tarafından hazırlanan müzik dinletisi sonrasında katılımcılara sertifikaları, eğitimcilere teşekkür belgeleri ve çiçeklerinin sunulmasının ardından hastane Başhekimimiz Dr.Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER’in projede destek sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederek yeni proje ve eğitimlerde buluşmak temennisiyle proje kapanış toplantısı sona erdi.

Habere ait Fotoğraflar:

• IMAG2169.jpg