Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi

‘‘Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi’’ nin Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından yürütülen “Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi”nin açılış toplantısı 04 Nisan 2019 tarihinde Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Projemizin Açılış Toplantısı; 04 Nisan 2019 Tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Sn. Zekai EFEOĞLU, Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet ALTUĞ, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent GÜMÜŞEL İle Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Uzmanları ile pek çok Hastane Başhekimleri, Başhekim Yardımcıları ile Dr. Ahu PAKDEMİRLİ ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilmiş ve projeye ilişkin bilgilendirme yapılmıştır.

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği program; Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER’İN açılış konuşmalarıyla başladı. Dr. Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER;  Obezite toplumda şişmanlık adı altında görsellik üzerine kurulu bir kavram ama kimsenin bunun hastalık olduğunun farkında olmadığını ve toplum olarak bebeklikten itibaren sağlıklı ve doğru beslenmeyi öğrenilmesinin gerektiğini belirtti. Sağlıklı ve doğru beslenip, egzersiz yapmak gerekliliğine vurgu yapan DÜLGER; birçok kronik hastalığın zemininde yer alan obezitenin halk tarafından iyi bilinmesi, Cumhurbaşkanlığı 2018 yılı 2. 100 günlük eylem planını içerisinde yer alan Obezite ile mücadelede gerekli önlemlerin alınması için bu projenin etkili olacağını ve proje kapsamında gerçekleşecek olan eğitim faaliyetleri ve proje’nin gerçekleştirilmesiyle elde edilen kazanımlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin ŞANLIER konuşmasında obezite global düzeyde tüm dünyanın sağlığını tehdit eden ve bozan önemli bir halk sorunu olduğunu belirtti. Dünyada ve ülkemizde sağlıksız beslenme uyguları giderek artmakta olduğunu vurgulayan ŞANLIER; Obezite ile mücadelede halkın bilinçlendirilmesinde, beslenme plan ve politikalarının oluşturulmasında, ülke kaynaklarının israfının önlenmesinde, tüm bireylerin sağlıklı beslenmelerinin sağlanması ve tıbbi tedavisinde kişiye özel beslenme modellerinin geliştirilmesinde diyetisyenlere önemli görevler düştüğüne vurgu yaparak proje kapsamında eğitim programında farklı sağlık alanlarında hizmet veren uzmanların bilgi ve deneyimleri ile İnteraktif eğitim yöntemi kullanılarak eğitimin gerçekleştirileceğini belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Zekai EFEOĞLU“Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi”nin Ankara’da halk sağlığına önemli katkı sağlayacağını ve sağlık hizmeti sunan diğer hastaneleri de kapsadığını ve projenin yaygınlaşması açısından önemli olduğunu ve yenilikçi yöntemlerle sunulan projelerin desteklendiğini belirtti.

Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet ALTUG konuşmasında “Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi”nin bu alanda eğitimler konusunda katma değer yarattığını ve bu projede yer almaktan memnun olduklarını bu tür projeleri Lokman Hekim Üniversitesi olarak her zaman destek olacaklarını belirtti ve projede emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Proje hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştiren proje koordinatörü Nurhan KELEŞ proje kapsamında gerçekleşritirelecek olan eğitim programı hakkında bilgilendirme yaparak 25 kişilik hedef grubun “Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi” ile eğitim alacağını belirtti.

Alanında uzman eğitmenlerle 4 gün 28 saat sürecek olan eğitim programı; hastanemiz eğitim salonunda yüz yüze eğitim, vaka sunumları şeklinde gerçekleşecektir. Açılış toplantısının sona ermesiyle birlikte “Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi” nin eğitimleri başlamış olup Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile aynı zamanda Obezite Merkezi ‘de olarak görev yapan hastanemizin etkinliği de artıracak.

• IMAG3197.jpg
  • IMAG3203.jpg