Hastanemizde, NRP (Yenidoğan Canlandırma Programı) Kursu Düzenlendi.
02 Aralık 2023

Hastanemiz konferans salonunda düzenlenen eğitim programı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü eğitimcileri tarafında 2 gün boyunca devem etti.

Eğitim programında NRP eğitimcileri tarafından, yenidoğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı. Yürütülen programlar ve çalışmalarla doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı olumsuzlukları en aza indirmede önemli bir başarı elde edildiği ve bebek ölüm hızının azaltıldığı belirtildi. Doğum esnasında gelişebilecek durumları en aza indirmeyi amaçlayan eğitime 18 sağlık personeli katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Uygulayıcı eğitimin son gününde uygulama ve yapılan sınav değerlendirilmesi sonucu sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için düzenlenen törene; Hastanemizin Başhekimi Doç.Dr. Dilek Dülger, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Delikkaya, Sağlık Bakım Hizmetleri Koordinatörü Dilek Kiper, Sağlık Bakım Hizmetleri Koordinatörü Seval Keskin, NRP eğitimcileri ile kursiyerler katıldı.

Kapanış ve sertifika töreninde konuşma yapan Doç. Dr. Dilek Dülger , yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğine değindi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Delikkaya kapanış konuşmasında bebeklerin ilk nefeslerinde hayata sağlıklı başlamaları için gereken uygulamaları hayata geçirecek sağlık çalışanlarının Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi almasının önemine vurgu yaptı. Başhekimimiz ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz,  aynı zamanda NRP programının yürütülmesinde önemli katkılar sunan değerli eğitimcilere, programın düzenlenmesinde yer alan ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm katılımcıları kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Kapanış programı, katılımcılara sertifikaların verilmesi ile son buldu.

• B1.jpeg
  • B2.jpeg