5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü Kutlandı
07 Mayıs 2024

Hastanemiz, konferans salonunda düzenlenen program ile 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü Kutlandı.

“5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” hastanemiz konferans salonunda hastane yönetimi ve enfeksiyon kontrol komitesi tarafından organize edilen program, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Ayşe Yolcu'nun el  hijyeni eğitimi sunumu ile başladı, ardından Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümmü Sena Sarı’nın enfeksiyon kontrolünde el hijyeninin önemini anlatan konuşmasıyla program devam etti. Programda Başhekimimiz Doç. Dr. Dilek Dülger, hastanemizde el hijyeni ile ilgili yürütülen çalışmaları ve 2023 yılında hastanemize verilen “Dünya Sağlık Örgütü El Hijyeni Mükemmeliyet Ödülümüze” giden yolda yapılan çalışmaları anlatan bir konuşma yaptı.

Enfeksiyon kontrol komitesi tarafından belirlenen yılın el hijyeni şampiyonlarına madalyaları verilmesinin ardından TRT Sanatçısı Barış Akpınar'ın keyifli müzik dinletisi ile program sona erdi.

• el hijyeni 2024
  • hijyen 2