Obezite İle Mücadele Ediyoruz Hastanemiz ve Ankara Kalkınma Ajansı Arasında Proje Destek Sözleşmesi İmzalandı

Hastanemiz Tarafından Ankara Kalkınma Ajansına Sunulan Proje Kabul Edilmiştir.

Ankara Kalkınma Ajansının Teknik Destek Programı Öncelikleri arasında olan Sosyal Yenilik, Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Kalkınma Ekseni; Sosyal Sorunların Çözümüne Destek Olacak Yenilikçi Girişimlerin Geliştirilmesine Yönelik Eğitimler kapsamında hastanemizce başvurusu yapılan ve Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan  Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi” kabul edilmiş olup, destek almaya hak kazanmıştır.

Projeye ilişkin sözleşme 08 Şubat 2019 tarihinde  Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Zekai EFEOĞLU, Uzman Nedim SÖZEN, Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Dilek DÜLGER,  İdari Mali İşler Müdürü Mehmet KAYA, Proje Koordinatörü Nurhan KELEŞ, Lokman Hekim Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Ali KULAK ile Dekan Prof. Dr. Nevin ŞANLIER’in katıldığı törende imzalandı.

Proje kapsamında; Dünya Sağlık Örgütünün sağlık için risk oluşturan anormal veya aşırı yağ birikimi olarak tanımladığı obeziteye karşı tüm dünyada politikalar geliştirilmekte ve Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre de tüm yetişkin bireylerde hafif şişmanlık görülme sıklığı %34.6, şişmanlık görülme sıklığı %30.3 tür Obezite; tansiyon, kolesterol, trigliserit ve insülin direnci üzerinde olumsuz metabolik etkilere yol açmaktadır. Obezite nedenlerinin bireye özgü tıbbi beslenme tedavisinin uygulanması, obezitenin tıbbi beslenme tedavisinde uygun önerilerin verilmesi, tedavi edilmesi, önlenmesi için alınacak tedbirler, temelinde obezite olan kronik hastalık riskini önlemek, değiştirilebilen risk etmenlerinin modifiye edilerek uygulanmasını sağlamak, çalışan ve hasta memnuniyetini artırmak, hizmet sunum sürecinde kaliteyi ve kurumsal kapasiteyi geliştirmek, multidisipliner yaklaşımla tedavisi olan obezitenin prevalansının azaltılması, uygulanan politikaların, topluma ve bireye yönelik beslenme eğitimlerinin artırılması, Ankara da hizmet veren hastanelerin cazibe merkezi ve marka haline gelmesi, insan odaklı sağlık hizmet sunumu ile kurumumuz ve İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri diğer kamu hastanelerindeki diyetisyen ve personeller de bilgilendirilecek ve konuya ilgi çekilerek bütüncül ve insan odaklı yaklaşım ile Sağlıklı beslenmenin ve fiziksel aktivitenin toplumda teşvik edilmesi ile ilgili sağlık hizmet sunumu yapılması sağlanacaktır. Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı standartlaştırılarak diğer kamu kurumlarına da eğitimin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile hastanemiz tarafından yürütülecek “Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi”nin Ankara’da halk sağlığına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Eğilimler Eğitim Programı Projesi”nin hayata geçirilme süreci başlamıştır.

• Obezite 1.jpg
  • IMG-20190208-WA0014.jpg