T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 29 Mayıs Devlet Hastanesi

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

‘‘Covid-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi’’nin Açılışı 05 Şubat 2021 Tarihinde Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 11/02/2021

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi tarafından yürütülen “Covid-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi”nin açılışı 05 Şubat 2021 tarihinde hastanemiz ve Ankara Medipol Üniversitesi işbirliği ile Microsoft Teams üzerinden Uzaktan Eğitim yoluyla yapıldı.

Projemizin Açılışı Microsoft Teams üzerinden Uzaktan Eğitim Yolu ile; 05 Şubat 2021 Tarihinde Proje Yazarı Nurhan KELEŞ’in projeye ilişkin bilgilendirmesinin ardından Ankara 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Dilek DÜLGER’İN açılış konuşmalarıyla başladı. Doç Dr. Dilek DÜLGER konuşmasında; bilindiği gibi COVİD-19 hayatımızın bütün alanlarını yediden yetmişe her yaş grubunu etkilediğini belirterek, yüz yüze eğitimleri yeniden yapabilmenin arzusunu yaşarken bir yandan da yeni hayatın akışına ayak uydurmaya çalışıldığını, beslenmenin her yaş grubunda her zamankinden önemli olduğu bu dönemde ve hormonal değişimlerin en çok yaşandığı adölesan çağında geleceğimiz, umudumuz çocuklarımızın  bu proje kapsamında hocalarımızla birlikte daha bilinçli olacağını, projenin hayırlı faydalı olmasını dileyerek katılımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiğini belirtmiştir.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevin ŞANLIER konuşmasında;  toplum olarak bebeklikten itibaren sağlıklı ve doğru beslenmeyi öğrenilmesinin gerektiğini belirterek sağlıklı ve doğru beslenip, egzersiz yapmak gerekliliğine vurgu yapan ŞANLIER COVİD-19 pandemisinde özellikle adölesanlarda obezite ile mücadelede gerekli önlemlerin alınması için bu projenin etkili olacağını ve proje kapsamında eğitim programında farklı alanlarında hizmet veren uzmanların bilgi ve deneyimleri ile uzaktan eğitim yöntemi kullanılarak eğitimin gerçekleştirileceğini belirtti.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki ŞENGİL projenin  eğitimler konusunda katma değer yarattığını ve bu projede yer almaktan memnun olduklarını bu tür projeleri Ankara Medipol Üniversitesi olarak her zaman destek olacaklarını belirtti ve başta Ankara Kalkınma Ajansı olmak üzere  projede emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Etlik Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp SARI konuşmasında Pandemi döneminde bu projenin çocuk doktoru olarak özellikle adölesanlarda sağlıklı beslenme konusunda önemli katkı sağlayacağını ve sağlık hizmeti sunan diğer hastaneleri de kapsadığını belirterek projede yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Hastanemiz çalışanları, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde bağlı hastaneler ile Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı çeşitli okullardan seçilen 30 kişilik hedef grubun “Covid-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi’’ ile eğitim alacağı projede eğitim alanında uzman eğitmenlerle 6 gün 24 saat sürecek olan eğitim programı gerçekleşecektir. “Covid-19 Pandemisinde Adölesanlarda Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Eğitim Projesi” nin eğitimleri başlamış olup Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen proje aynı zamanda Obezite Merkezi ‘de olarak görev yapan hastanemizin etkinliğini de artıracak.

• 1-.jpg
  • 2-.jpg