T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 29 Mayıs Devlet Hastanesi

Yoğun Bakım Ünitesinde Kritik Hasta Bakımı ve Temel İlkeleri Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 28/05/2021

YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE KRİTİK HASTA BAKIMI VE TEMEL  İLKELER EĞİTİMİ

S.B. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 21/05/2021 yarih ve 01403900022 barkodlu yazısına istinaden;

COVİD-19 salgını kritik hasta sayıları ile birlikte gerek kliniklerin gerekse yoğun bakım iş yükünün de artmasına neden olmuştur. Bu süreçte özellikle yoğun bakım uzmanlığı bulunmayan hekimler için uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Bakanlığımız tarafından alanında uzman hekimlerin katkısıyla 30 dersten oluşan Yoğun Bakım Ünitesinde Kritik Hasta Bakımı ve Temel İlkeleri Eğitim Modülü hazırlanmıştır.

Bu kapsamda;Bahse konulu eğitimler ÇKYS’de kayıtlı olan ve kamu, özel ve üniversitede çalışan tüm hekimlere tanımlanmış olup,Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi (USES) uses.saglik.gov.tr adresinden kayıt yaptırarak ücretsiz olarak eğitimi alma imkanı tanınmıştır. Eğitimlere giriş ve kayıt oluşturma işlemi https://uses.saglik.gov.tradresinden yapılmaktadır.