1-31 MART KOLON KANSERİ FARKINDALIK AYI (2023)
06 Mart 2023



 ➡️Kalın bağırsakta başlayan bir kanser türü olan “Kolon Kanseri” kanser hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre en sık görülen ilk 3 kanser arasındadır.
Ailede kalın bağırsak polipleri, kalın bağırsak kanseri, ülseratif kolit, Crohn Hastalığı ya da kalıtsal polipozis veya polipozis dışı sendrom öyküsü olan bireylerde 40 yaşından itibaren taramaya başlanmaktadır.
Her yaşta görülebilmesine rağmen en sık 50 yaşından sonra gözlenmektedir. Eğer 50 yaş üzerindeyseniz, her 2 yılda bir kolon kanseri(kalın bağırsak)taraması yaptırmayı unutmayın..
📍50-70 yaş arasında kadın ve erkek nüfusa Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) gaitada gizli kan kiti ile hızlı, pratik ve güvenilir bir şekilde 2 yılda bir ücretsiz olarak yapılmaktadır.

📌Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için erken teşhis önemli...

#farkındaolmakhayatkurtarır #sağlıkbakanlığı #ankarailsağlıkmüdürlüğü #29mayısdevlethastanesi #kolonkanserifarkındalıkayı